♦ TIPS ♦

Gietijzer

De meeste gietijzer producten die ik verkoop hebben een antiekbruine look. Roest is een bijkomstige eigenschap, maar voor diegene die dit niet mooi vinden heb ik de volgende tip : spuit uw gietijzer artikel in met siliconenspray en u voorkomt geen/weinig roestvorming. U kunt dit het beste uitvoeren in het voor- en najaar. De spray is oa bij de HEMA verkrijgbaar.

**********

Flessen en karaffen

Om flessen en karaffen goed schoon te maken, kunt u het beste koffiedik of theebladeren gebruiken. Als het glas dof geworden is, leg het dan een tijdje in water met ammonia. U zult zien dat het weer mooi gaat glazen.

**********

Metaal

Metaal gaat weer glanzen als u het bewerkt met een zachte doek met daarin wat bloem.

********

Nikkel

Voorwerpen van nikkel krijgt u weer glanzend als u ze poetst met een zachte doek en wat krijt dat met jenever bevochtigd is. Afwassen in het kookwater van aardappelen geeft hetzelfde effect.

**********

Zilver

Zilver, dat zwart geworden is, wordt blank in sodawater waarin een stukje aluminiumfolie is gelegd. Laat het 3 minuten koken en daarna opwrijven. Het wordt dan weer helemaal mooi.

Zilver bestek

Zilver bestek in water leggen waar eieren in gekookt zijn. De aanslag zal snel verdwijnen. Daarna een beetje opwrijven met een zachte doek met azijnwater.

Je kunt ze ook opwrijven met alcohol, afborstelen met heet water en daarna met een wollen doek droogwrijven. En uw bestek is weer helemaal mooi voor gebruik.

**********

 

 

Nieuwsbrief Woonaccessoires Het Linderhofje

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2007 - 2022 * Het Linderhofje woonaccessoires | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel